Rumberry bloom
TROPICKÉ OVOCE, MALINY A RUM
Etiopie z mycí stanice Lalesa je zpracována anaerobní fermentací. Zrna jsou uzavřena v barelech po dobu 9 dnů a následně sušena 18 dní na slunci. Výsledkem je sladká chuť malin a borůvek v čokoládě typická pro naturální Etiopské kávy, která však díky fermentaci dostala také prvky tropického ovoce, rumu a limetkové šťávy. Funky káva na filtr nebo super ovocná espresso záležitost.
Kategorie: | FILTR |
---|
Země | Etiopie |
Oblast | Gedeb |
Myci stanice | Lalesa |
Nadmořská výška | 2150 mnm |
Odrůda | Původní odrůdy |
Zpracování | Anarobní naturální |
Úroveň pražení | Filtr |
Importér |
Falcon Coffees |
Farma, která se nachází v nadmořské výšce 2150–2200 m n. m., se rozkládá na ploše 3,5 hektaru a zaměstnává 20 stálých zaměstnanců, přičemž jejich počet
se během sklizňové sezóny od konce listopadu do ledna zvyšuje na 250. Farma má 350 sušáren a pěstuje odrůdy kávy Heirloom.
Káva se přirozeně pěstuje ve stínu stromů, především Ensete (falešného banánovníku).
Káva fermentuje v plastových sudech po dobu devíti dnů, po čemž následuje 13–18denní sušení. Skladuje se ve skladu na místě, než je po dozrání převezena
do Addis Abeby. Metody zpracování jsou voleny tak, aby se maximalizovala kvalita. Po usušení a uskladnění se káva přepravuje do Moplaco v Gerji v
Addis Abebě a poté se vlakem přepravuje do Džibutska na export.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář