Kolumbie Lemongrass
CITRÓNOVÁ TRÁVA A LEVANDULE
Díky experimentální metodě zpracování "Cold washed" můžete v odrůdě Pink Bourbon od Rodriga Valencii cítít výrazné florální tóny levandule, v chuti pak dominuje citrónová tráva a sladký limetkový koláč.
Začalo to v roce 2016, kdy se Rodrigo inspiroval vinařstvím. Tam zjistil, že hrozny fermentované v chladnějším prostředí mají žádanější květinové a ovocné tóny. Rodrigo poté pokračoval v experimentování s různými teplotami a také rozšířil rozsah svého projektu o stupně Brix (obsah cukru) a různé odrůdy kávy, dokud nenašel přesně tu správnou kombinaci. Touto metodou se zpracovávají pouze ty nejlepší třešně. Káva se plní do sáčků GrainPro, které jsou následně uzavřeny a umístěny do průmyslové lednice, kde fermentují při teplotě 10 až 14 stupňů Celsia po dobu 76 hodin. Nízké teploty zpomalují mikrobiální aktivitu a umožňují pomalejší proces fermentace.
| Kategorie: | FILTR |
|---|
