Kolumbie Lychee

LYCHEE A LEMONGRASS

 

Díky anaerobní fermentací a naturálnímu zpracování můžete v této kávě zažít intentivní vůni citrónové távy. Tělo je plné, v chuťi naleznete sladké liči a vodní meloun. Dochuť je kombinací griotky a raw kakaa. Tato výrazená káva s experimentálním zpracováním a vyšší aciditou je ideální na filtr.  

 

Pražení ?
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (2 ks)
Kód: LYCH/250
480 Kč
Kategorie: FILTR
Kolumbie Lychee
Novinka

 

Země Kolumbie
Farma El Placer
Farmář Sebastian Ramirez
Nadmořská výška 1700
Odrůda Pink Bourbon
Zpracování Anarobní Natural
Úroveň pražení  Filtr
Importér Chicas Industry

 

 

Odrůda Pink Bourbon zpracovaná fementací s Lychee. Ručně se sbírá 95 % zralých a 5 % polozralých třešní. Následuje anaerobní fermentace v 200-litrových nádržích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18 °C se vstřikováním CO2. Do tanků se vstřikuje oxid uhličitý, aby se vytlačil všechen vzduch a fermentace mohla pokračovat kontrolovaně bez zvyšování teploty v tancích. V této fázi fermentace se do tanků také přidává dužina, která je tzv. „naočkovaná“ kyselinou mléčnou.Izolace mikroorganismů z citronové trávy. První fáze je sušení při které se kontroluje sušení kávy při teplotě 40 °C a vlhkosti 25 % po dobu přibližně 20 dnů. Druhá fáze sušení probíhá ve stínu v koruně stromu po dobu přibližně 5 dnů. Veškeré fáze sušení probíhají pomalu a kontrolovaně

 


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola