Kolumbie Lychee
LYCHEE A LEMONGRASS
Díky anaerobní fermentací a naturálnímu zpracování můžete v této kávě zažít intentivní vůni citrónové távy. Tělo je plné, v chuťi naleznete sladké liči a vodní meloun. Dochuť je kombinací griotky a raw kakaa. Tato výrazená káva s experimentálním zpracováním a vyšší aciditou je ideální na filtr.
Kategorie: | FILTR |
---|
Země | Kolumbie |
Farma | El Placer |
Farmář | Sebastian Ramirez |
Nadmořská výška | 1700 |
Odrůda | Pink Bourbon |
Zpracování | Anarobní Natural |
Úroveň pražení | Filtr |
Importér | Chicas Industry |
Odrůda Pink Bourbon zpracovaná fementací s Lychee. Ručně se sbírá 95 % zralých a 5 % polozralých třešní. Následuje anaerobní fermentace v 200-litrových nádržích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18 °C se vstřikováním CO2. Do tanků se vstřikuje oxid uhličitý, aby se vytlačil všechen vzduch a fermentace mohla pokračovat kontrolovaně bez zvyšování teploty v tancích. V této fázi fermentace se do tanků také přidává dužina, která je tzv. „naočkovaná“ kyselinou mléčnou.Izolace mikroorganismů z citronové trávy. První fáze je sušení při které se kontroluje sušení kávy při teplotě 40 °C a vlhkosti 25 % po dobu přibližně 20 dnů. Druhá fáze sušení probíhá ve stínu v koruně stromu po dobu přibližně 5 dnů. Veškeré fáze sušení probíhají pomalu a kontrolovaně
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.