COLOMBIA - RODRIGO SANCHEZ

Oblast – Hulia
Město – Acevedo
Farmář – Rodrigo Sanchez Valencia
Farma – Finca Monteblanco
Nadmořská výška – 1730 mnm
Odrůda – Purple caturra
Zpracování – Promytí s prodlouženou fermentací
Úroveň pražení – Filtr
Importér – Sucafina

“Zrna od Rodriga, která se dostanou k nám do pražírny, procházejí prodlouženou fermentací s přidáním ovoce. V tomto případě se jedná o mango. “

Před zpracováním třešní kombinuje Rodrigo směs bakterií Lactobacillus, saccharomyses a cerevisiae pro celkem 10 různých kvasinek až do třešně, aby se podpořila fermentace. Rodrigo do této směsi také přidal mango. Nakonec ještě dodává směs bohatou na cukr (jako je melasa, panela) nebo krystalový cukr. Takováto směs se uzavře a fermentuje po dobu 8 dnů. Po 8 dnech se do ovocné směsi přidájí kávové třešně a fermentují se 180 hodin (7,5 dne).

Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě a položí se do parabolických lůžek k dosušení. Třešně se často prohrabují, aby se zajistilo rovnoměrné sušení, které trvá přibližně 25 až 30 dní.

Nákupní košík